SKITT FISKE!Skoganvarre
Tips

Gode råd og tips om det beste utstyret

 

Her finner du gode råd om fiske i området. Ved å gjøre deg kjent med disse tipsene sikrer du at du har med deg riktig utstyr. Disse rådene er nok best for deg som er nybegynner, men det kan hende at mer erfarne fiskere får noen nye ideer gjennom å lese dette.

 

Gode råd om laksefiske

 

De beste fluene får frem følelsene i oss og er et klassisk diskusjonsemne hver gang laksefiskere møtes. Vi fremhever noen få her, men hver fisker har sine egne. Det eksisterer ikke noe ”riktig” eller ”galt” når det gjelder valg av flue. Alle variantene av Sunray Shadow og den tradisjonelle hvite og sorte Sunray shadow er gode. I tillegg er Cascade, Glödhäck og Green butt verdt et forsøk. En mer erfaren fisker har ganske sikkert med noen olivenfarvede ”Sarvijaakkos” i flueboksen.

 

 Lakselva Salmon flies

 

Når det gjelder tørrfluer er alle varianter av bomber gode og i det siste har også ”surf board” vist sin effektivitet. Ved laksefiske i området er det best å bruke en relativt solid tohånds stang, dette fordi du risikerer å møte den største laksen du noen gang har vært borti.

 

Big salmon at Skogavarre Lakselv river

 

 Å fiske laks med for liten stang er mildt sagt utfordrende. Stenger fra 9 til 12 fot er anbefalt. Vadebukser er greit å ta med når du skal på laksefiske, de gjør i hvert fall fiske mer tilgengelig. Gjennom hele laksesesongen er vannet kaldt, derfor er det nødvendig og ha med godt undertøy

 

Gode råd om innlandsfiske

 

I innsjøene klarer du deg god med lettere utstyr. Ultralett utstyr og lette fluestengerstenger 3 til 5 fot er anbefalte, men du kan risikere å fange en stor ørret på lett utstyr og da har du problemer. I noen vann svømmer også stor gjedde og abbor. Vadeutstyr og leie av båt er anbefalt.

 

 

Gode råd om havfiske

 

Høyvann er det beste tidspunkt for fiske fra land. Det er alltid lurt å bli kjent med strandlinjen da det ikke er havet som garanterer godt fiske, ditt valg av fiskeplass er nøkkelen. Havfiske fra båt er alltid det beste alternativ for å sikre en god fangst. Vi kan hjelpe deg med å få tak i båt og guide til havfiske. Vær oppmerksom på at høyvannet kommer fort, det gjør de fleste førstegangsfiskere våte og tar med seg utstyret deres.

 

buy doxycycline australia buy generic bactrim where can i buy paxil