KJENN STILLHETEN...Skoganvarre
Nyheter

Aktuelle saker og siste nytt...

 

2.3.2015

 

Finnmarksløpet 2015

 

I år igjen har Skoganvarre en nøkkelrolle i forbindelse med Finnmarksløpet. Årets høydepunkt finner sted i Skoganvarre lørdag den 7.mars når hundekjørerne som deltar i 1000 kilometerløpet ankommer for å tilbringe sin obligatoriske hviletid hos oss. I tillegg inkluderer lørdagens program blant annet et veteransskuterdrag og en rekke andre aktiviteter. Lokale produkter og annet mellom himmel og jord selges av lokale produsenter.Søndag den 8.mars skjer det også mye spennende i Skoganvarre mens vi venter på deltagerne fra 500 kilometeren som vil stoppe i Skoganvarre mandag den 9.En helg full av hundeaktivitet venter i mars. I Skoganvarre får du plass på første rad i dette fantastiske og internasjonale hundesledeløpet som Finnmarksløpet er. Skoganvarre er offisielt sjekkpunkt for løpet.For mer informasjon og reservasjon av overnatting:
Marjo: +47 46 862 958
marjo(at)skoganvarre.com

 

Les mer: finnmarkslopet.no

 

 

 


 

 

18.3.2014

 

Resultater Finnmarksløpet

 

Finnmarksløpet er over, her er resultatene:

 

FL 1000 kilometer:

Sigrid Ekran, Norge
Birgitte Næss Wærner, Norge
Ronny Frydenlund, Norge

 

FL 500 kilometer:
Ronny Wingren, Finland
Hilde Askildt, Norge
Elisabeth Edland, Norge

 

Finnmarksløpet var også en stor suksess i Skoganvarre hvor vi spilte en mye større rolle enn tidligere. Vi ønsker å takke alle som gjorde dette til et minneverdig arrangement og gratulere alle deltagere med en fantastisk innsats i løpet.  Gratulerer til vinnerne!

 

Mer informasjon og resultater finner dere på Finnmarksløpets offisielle hjemmeside: www.finnmarkslopet.no

 


 

 

26.2.2014

Fiskekort og jaktkortpriser for sesongen 2014

 

I dag har vi publisert alle avgifter for fiske-og jaktkort. Alle Fiskekort kan kjøpes fra Skoganvarre Villmark AS. Du kan sjekke denne informasjonen på vår side lisensavgifter. Spør fra oss hvis du trenger hjelp og kjope fiske- eller jaktkort.

 

Kortptiser for fiske og jakt hitter du fra den her lenken.

 


 

22.1.2014
Finnmarksløpet 8.3.2014

 

Snart er tiden inne for Europas største hundesledeløp, Finnmarksløpet. I år vil aktiviteten i Skoganvarre bli større enn tidligere. Skoganvarre er offisielt sjekkpunkt for både FL-500 og FL-1000, det vil bli en rekke aktiviteter for de besøkende og mye spennende å se på. Du står i første rekke i Skoganvarre, spenningen er til å ta og føle på. FL-1000 deltagerne vil stoppe i Skoganvarre på veien mot snupunktet og FL-500 deltagerne på veien tilbake mot Alta.

Lars Monsen – som innimellom er på besøk i Skoganvarre– starter 1000 km med nummer 5. Helt klart en konkurrent det er verdt å følge. Alexander Schwartz (49), Ole Wingren (87), Ronny Wingren (90) og Mikael Jutila (99) representerer alle Finland.

Alt i alt er 153 lag påmeldt Finnmarksløpet. Dette kommer til å bli et stort og spennende løp, i tillegg skjer det mye spennende i Skoganvarre når man venter.

Om du har behov for innkvartering under løpet må du være rask. Vi har allerede mange reservasjoner. Velkommen til å følge Finnmarksløpet i Skoganvarre!

Vi kommer til å oppdatere med nyheter fra løpet på våre sider. På Finnmarksløpets hjemmeside kan du finner kart, live-tv, resultater og mye, mye mer. Ta en titt…

 

http://www.finnmarkslopet.no

 

Finnmarkslopet 2014 / Skoganvarre Villmark

 


 

 

1.6.2013
Kroner 500,- utbetales for hver merkede laks som fanges i Lakselva!

 

Norsk institutt for naturforskning samler inn statistikk over merket laks og laks som slippes ut etter fangst. Instituttet lover å utbetale kr. 500,- til alle som fanger merket laks og sender informasjonen om dene til instituttet.

Opplysninger om merket fisk skal sendes Norsk Institutt for naturforskning.

Mer informasjon om denne studien finner du ved å klikke på lenken under:

http://www.nina.no/Aktuelt/Artikkel/tabid/945/ArticleId/2146/Hva-skjer-med-laksen-etter-gjenutsetting.aspx


Du finner også informasjon på NRK sine nettsider:


http://www.nrk.no/nordland/lover-dusor-for-fiskerapport-1.11044384

 


 

20.3.2013
I 2013 sesongen vil en åpne flere laksekulper og i tillegg vil flere områder bli tilgjengelige for sjøørretfiske. Fiskereglene for Lakselva er omtrent de samme som i fjor, men det har blitt gjort noen svært positive endringer.

Alt i alt er de beste nyhetene at det vil bli åpnet tre nye laksekulper i elva, disse kulpene har tidligere vært i privat eie. Kulpene det er snakk om ligger i sone 2 og har navnene Danielsuando, Matarakenttä og Sloota. Klikk her for å se det på kartet.

På bakgrunn av åpning av disse kulpene vil det bli solgt ytterligere to døgnkort i Sone 2, dette er gledelig. I tillegg legger en opp til å utvide mulighetene for sjøørretfiske i 2013-sesongen, fisket vil bli tillatt i hele elva bortsett fra i vernede områder.

Gode, viktige nyheter, for alle laksefiskere i Lakselva.

 


 

11.2.2013
For å gi deg verdifull informasjon har vi med glede i dag publisert kart over snøskuterløypene i Finnmark.På kartet kan du se real-time snøskuterløyper, kartet vil ble vedlikeholdt og oppdatert. Last ned de nødvendige koordinatene til din GPS.

Vi publiserer også i dag et kart over laksekulpene i Lakselva. Kartet er klikkbart og det følger med satellittbildemateriale. Vær så god! Det er på tide å slippe unna unødvendig vandring ved elven. gå rett til de beste kulpene…Klikk her for oversikten over snøskuterløypenettet
...

Gå til kartsiden...

 


 

11.2.2013

Visste du at 2012 sesongen var et rekordår? Det har aldri blitt tatt slike fangster tidligere. Når alt var summert endte en opp på fantastiske 12 213.1 kg. Flere av laksene var rundt ni kilo, flere av fiskerne rapporterte inn storlaks på over 10 kg. Av fangsten ble mer enn 40% gjenutsatt, en takk går til fiskerne som praktiserte Catch & Release. 

 
Fisketellingene viser også et rekordstort antall yngel, noe som lover godt for de kommende år. La oss ta godt vare på laksestammen i elva slik at vi for fremtiden er sikret en levedyktig stamme. Slipp ut holaksen og la den komme tilbake i stadig større antall.


Alt dette lover godt for de kommende sesongene. Mens vi venter på at fiske skal starte benytter vi anledningen til å ønske dere alle stramme liner i løpet av 2013.

Velkommen til Lakselva!