SKITT FISKE!Skoganvarre
Andre elver i området

Teno, Stabburselva...

 

I tillegg til Lakselva finner du flere imponerende elver i områdene rundt Skoganvarre, noen store og noen små. Her vil vi fortelle deg om noen av disse elvene vi mener er verdt å vurdere om du vil komme deg videre fra Lakselva.

 

Husk at alle elvene har særegne regler som du må sette deg inn i før du fisker i dem. Noen av de lokale grunneierforeningene vil også kreve lokal desinfisering om du beveger deg fra en elv yil den annen.

 

Tanaelva

 

Tanaelva er nok den mest kjente elva i området. Det er godt å vite at i noen av Tanaelvas norske sideelver er ikke fiske tilatt for utlendinger.Forøvrig byr Tanaelva på gode fiskemuligheter også på finsk side (Teno). Ta kontakt med oss for mer informasjon om dine muligheter for fiske i Tanaelva.

 

Teno river

Les mer: www.tenojoki.fi


Stabburselva

Stabburselva er også kjent for sin store laks hvor mulighetene til å få laks på over 10 kg er tilstede. Elva ligner en del på Lakselva, men den er mange plasser smalere og litt mindre.  Stabburselva er delt inn i flere soner og til hver sone får en kjøpe et begrenset antall kort. Stabburselva ligger bare rundt 40 km fra Skoganvarre-området. Prøv Whitney Houston -fluen. Når det gjelder tørrflue kan du forsøke en brown bomber. Mer informasjon finner du på Stabburselva hjemmeside.



 Stabburselva salmon river

 

Repparfjordelva

Repparfjordelva befinner seg rundt 114 kilometer fra Skoganvarre.  Elven gir mye fisk, men gjennomsnittsstørrelsen på fisken er noe mindre enn i Lakselva. Repparfjordelva er også verdt et besøk. Mer informasjon finner du her og her.

 

Salmon Fishin in Repparfjordelva

 

Börselva


Børselva finner du rundt 70 km fra Skoganvarre. Børselva er kjent for sitt klare vann og den mektige Silfar Canyon som er den største naturlige canyon i Europa. Gjennomsnittsstørrelsen på laksen er mindre enn i de tidligere nevnte elver, men det fanges fisk som veier over 10 kg hver eneste sesong.

Elven er lang og avstanden mellom kulpene kan være flere kilometer. Børselva er inndelt i tre soner og antall fiskekort er begrenset. Mer informasjon om elven finner du her.

 

 

Spør oss om mer informasjon om hvilke muligheter som ligger for fiske i de andre elvene. I Finnmark kan en utforske steder og fiskevann i mange, mange år. Her er en lenke til kartet som viser hele Finnmarks Lakseelver.